BankowośćFirmowa.pl

Od dnia 25 maja 2018 obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z 27 kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ("RODO").

W związku z powyższym, informujemy że:

Administratorem strony oraz danych osobowych jest Radosław Michaś radoslaw.michas@bankowoscfirmowa.pl. Użytkownikiem jest każda osoba lub podmiot korzystający z serwisu pod adresem bankowoscfirmowa.pl (Serwis), a w szczególności osoby korzystające z formularza kontaktowego zamieszczonego na stronie, przekazujące swoje dane za pośrednictwem poczty elektronicznej, listownie lub innych form komunikacji. Subskrybentem jest Użytkownik, który podał swój email oraz imię i wyraził stosowne zgody zapisując się na newsletter.

Podstawowa zasada – serwis bankowoscfirmowa.pl nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych osobowych czy adresowych użytkowników i subskrybentów newsletterów. Jeśli nie zgadzasz się z tą Polityką Prywatności, nie odwiedzaj serwisu i nie prenumeruj poradników, biuletynów i kursów emailowych (elektronicznych) zamieszczonych na tej stronie.

Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Radosław Michaś oraz firma Google ( Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), Facebook (Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA), Addthis (Addthis 1900 Oracle Way, Reston, VA 20190, USA), Smartlook (Smartlook, Milady Horakove 13, 602 00 Brno, Republika Czeska), Mailerlite (UAB „MailerLite”, Paupio g. 28, LT-11341 Vilnius), LinkedIn (linkedin.com), Gravatar (Automattic Inc. 60 29th Street #343 San Francisco, CA 94110, USA), Livecall (LiveCall Software sp. z o.o. Alzacka 16 03–972 Warszawa).
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    • dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów wymienionych w punkcie 3.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie.
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google i Facebook, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania,
    • czas wysłania odpowiedzi,
    • nazwę stacji klienta ? identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) ? w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    • informacje o przeglądarce użytkownika,
    • Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem i nie są wykorzystywane do identyfikacji konkretnej osoby odwiedzającej stronę.

Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

Zarządzanie plikami cookies - jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    Internet Explorer
    Google ChromeApple Safari
    Firefox
    OperaAndroid
    Appl Safari (iOS)
    Windows Phone
    Blackberry

Dane osobowe

  1. Użytkownik może przekazać swoje dane (w tym dane osobowe) Administratorowi za pośrednictwem strony poprzez umieszczenie ich w komentarzu albo subskrypcję newslettera, poprzez zakup produktu (poradnika lub kursu) lub wypełnienie otrzymanych formularzy, udzielenie pisemnej odpowiedzi na zadane pytania.. Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne dla funkcjonowania serwisu (np. wysyłki newslettera, zakupu poradnika, prowadzenie procesu zmierzającego do uzyskania finansowania).
  2. Administrator zapewnia bezpieczeństwo powierzonych danych (w tym danych osobowych), należycie je chroni  i nie przekazuje ani nie udostępnia tych danych podmiotom trzecim. Administrator chroniąc dane (w tym dane osobowe) działa w oparciu o obowiązujące przepisy.
  3. Dane przekazane Administratorowi w ramach subskrypcji newslettera przetwarzane są w celu przesyłania Użytkownikowi newslettera oraz ofert partnerów za pomocą systemu Mailerlite oraz Implebot. System Mailerlite i Implebot zapewniają poufność i bezpieczeństwo przechowywanych danych.
  4. Dane przekazane Administratorowi dla realizacji pozostałych celów, przetwarzane są dla realizacji zamówienia (wystawienia dokumentu sprzedaży, statystyka i archiwizacja danych).
  5. Dane (w tym dane osobowe) podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  6. Podmioty zewnętrzne, które przetwarzają dane (w tym dane osobowe) to:
    1. Home.pl S.A. z siedzibą w Szczecinie, ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, NIP 852 210 32 52 – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,
    2. UAB „MailerLite”, Paupio g. 28, LT-11341 Vilnius i Majewski Business Consulting Piotr Majewski, ul. Łańcucka 12a/8, 80-809 Gdańsk, NIP: 585-139-26-23 – w celu korzystania z systemu mailingowego odpowiednio MailerLite i Implebot służących do przesyłania newslettera
  7. Dane o których mowa wyżej, umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  8. Administrator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  9. Użytkownik ma prawo do: żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych, cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził, wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora.

Zaprenumerowanie emailowych (elektronicznych) i bezpłatnych poradników, biuletynów i kursów publikowanych na stronie bankowoscfirmowa.pl wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia i adresu e-mail. Pola te są obowiązkowe. Twoje imię służy tylko personalizacji wysyłanych do Ciebie e-maili. W każdej chwili istnieje możliwość skasowania swoich danych z listy mailingowej poprzez kliknięcie w odpowiedni link w e-mailu albo kontakt z Administratorem.

Administrator serwisu bankowoscfirmowa.pl zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości rozumie się informacje odnoszące się bezpośrednio do samego serwisu (zmiany, wewnętrzne, życzenia, komentarze osobiste), oraz informacje o promocjach i ofertach partnerów, jeśli się takowi pojawią itp.
Administrator bankowoscfirmowa.pl zastrzega sobie prawo do zmiany Polityki Prywatności, o czym Użytkownicy i Subskrybenci zostaną poinformowani.

Wyłączenie Odpowiedzialności

Stworzyłem serwis bankowoscfirmowa.pl, aby pomagać czytelnikom osiągnąć sukces ich własnym biznesie i sprzedaży. Mimo, że prezentuję praktyczne rozwiązania, to nie są one jednakowo skuteczne dla wszystkich. Nie powinno się bezwarunkowo korzystać z wszystkiego, co przekazuję. Porady, które udostępniam powinny być szczegółowo analizowane, porównywane z własnym przypadkiem, ewentualnie konfrontowane z innymi podobnymi publikacjami i dopiero, gdy będą one przedstawiały się jako odpowiednie w danym przypadku, wprowadzane w życie.

Zawarte w serwisie bankowoscfirmowa.pl moje artykuły i artykuły gości zawsze zgadzają się z moją opinią i opinią właśnie są.

Opinie wyrażone przez społeczność w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z moją własną.

Serwis bankowoscfirmowa.pl ani jego administrator i twórca nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładam sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie mogę odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

W związku przetwarzaniem danych osobowych każdej osobie przysługuje prawo do wniesienia skargi na działanie lub zaniechanie Administratora do organu nadzorczego, którym jest:

Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych
ul. Stawki 2
00-193 Warszawa

 

Skontaktuj się
z nami
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.